“If you want to go fast, go alone.
If you want to go far, go together”
- African proverb -
het goede leven
Samen bouwen aan
ontwikkelen
Samen nieuwe woonvormen
vormgeven
Samen de toekomst

Buitenplaats Koningsweg

Wonen en werken op dit terrein is een bijzondere ervaring: hier werd de oorlog gemaakt, lieflijk verhuld in een ogenschijnlijk Hollandse enclave. Nog nauwelijks voorstelbaar, verstild en verscholen gelegen in bos en heide, onder lanen tussen bloemen. Het is de combinatie van in de ochtend voor het werk nog een ree in het veld zien en het wonen in een legeringsgebouw. Het lieflijke landschap dat de resultante is van eeuwenlange roofbouw en ontginningsdrift, die dit gebied tot een buitengewone ervaring maakt.

 

 

 

Tussen november 1943 en februari 1944 werd het sobere bunkercomplex Kamp Koningsweg Noord (KKN) gebouwd. Dit bestond uit 6 identieke bunkergebouwen. Deze bunkers werden gebruikt als legeringsgebouwen voor enkele honderden "Luftnachrichtenhelfrerinnen".

Deze gebouwen zijn rijksmonumenten waar momentel met zorg en in overleg met de gemeente Arnhem en de Rijksdienst nu per gebouw 4 zeer ruime loftwoningen worden ontwikkeld. 

 

het Paleiskwartier

KKN4

Veensetuin

KKN5

Florin Epe

KKN6

 

Meer weten?

Heeft u interesse in dit unieke project of wilt u graag meer informatie over Buitenplaats Koningsweg? Neem dan even contact met ons op of bekijk de website.

Website

 

Nick de Boer
NICCON BV
06 50224452

 Mail Nick de Boer